"Уряд ініціює заборону пропаганди комуністичного режиму"

31 березня 2015

Кабінет Міністрів України підготував законопроект, яким засуджується нацистський і комуністичний режим в Україні і забороняється їх пропаганда.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду, повідомляє iPress.ua з посиланням на «РБК-Україна».

«Уряд сьогодні внесе до Ради проект закону про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів в Україні та заборони їх пропаганди. Ми підготували цей законопроект, і я звертаюся до членів парламентської коаліції, щоб він швидко пройшов у парламенті», – заявив Арсеній Яценюк.

Також він попросив Раду прийняти закон «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні» і ще три закони.

13 травня 2014 року в. о. президента України Олександр Турчинов звернувся до Мін'юсту з проханням вивчити можливість заборони КПУ через її можливу співпраці з сепаратистами.

9 липня 2014 року Міністерство юстиції подало до Окружного адміністративного суду Києва позов про заборону діяльності КПУ. Зазначимо, що КПУ неодноразово звинувачували у сприянні сепаратизму, зокрема, у вербуванні бойовиків та їх фінансуванні.

5 листопада 2014-го Окружний адміністративний суд Києва відклав розгляд позову Міністерства юстиції про заборону діяльності КПУ, а 18 лютого судді цього адмінсуду взяли самовідвід у цій справі.

Вчора, 30 березня справу про заборону КПУ, яку мав розглядати Київський окружний адміністративний суд, було передано на розгляд до Київського апеляційного адміністративного суду.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua