Кабінет Міністрів підтримав пропозицію Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства щодо перерозподілу частини коштів резервного фонду держбюджету на користь відновлення пошкодженої під час бойових дій інфраструктури окремих територій Донецької області.

Зокрема уряд спрямував субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, передбачену в 2014 році Донецькій області, саме на відновлення систем централізованого водопостачання та водовідведення, пошкоджених під час проведення Антитерористичної операції. Йдеться про 50,3 мільйона гривень. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, коментуючи результати останнього урядового засідання.

За його словами, Кабмін також за пропозицією відомства додав до напрямів, за якими можуть використовувати кошти резервного фонду державного бюджету, напрям «відновлення об’єктів інфраструктури, пошкоджених чи зруйнованих внаслідок проведення Антитерористичної операції на Донбасі та вирішення питань тимчасово переміщених осіб».

Він також поінформував і про рішення уряду від 22 жовтня надати Донецькій облдержадміністрації 10,5 мільйона гривень за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

«Ці кошти спрямують на здійснення невідкладних заходів, пов’язаних із відновленням житлового фонду на території Слов’янської міської ради Донеччини, зруйнованого чи пошкодженого під час проведення Антитерористичної операції», — зазначив Володимир Гройсман. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»