" Уряд очікує на позитивний результат"

3 квiтня 2014

Позитивно оцінює перспективи співпраці з Міжнародним валютним фондом  Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, про що повідомив під час Десятої щорічної інвестиційної конференції.

Так, наступного тижня у Верховній Раді має бути ухвалено законопроекти на виконання попередніх умов, щоб міжнародні інвестори відновили програму з Україною обсягом 14—18 мільярдів доларів. «До кінця цього місяця МВФ повинен розглянути програму з Україною. Мої оцінки дуже позитивні», — цитує слова глави уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

До речі, від того, наскільки швидко Україна отримає кошти від МВФ та інших фінансових організацій, залежатиме й курс гривні, який нині, на думку Прем’єра, природний у сучасних економічних умовах.

В рамках перемовин з міжнародними фінансовими організаціями було важливо передбачити можливість відшкодування податку на додану вартість через емісію ПДВ-облігацій. Прем’єр підтримує механізм облігацій внутрішньої державної позики, які повинні видавати на прозорих умовах під гарантовані державою відсотки. Це може бути об’єктом застави при отриманні як кредитних коштів у комерційному банку, так і рефінансування в центральному банку.

Наголошено й на необхідності проведення реальних широких реформ. Кабінет Міністрів поділив цей процес на дві частини: «Перша — не дати впасти країні. Уряд прагне відновити програму кредитування, збалансувати бюджет, платити заробітні плати, пенсії, повертати ПДВ, працювати з бізнесом, — поділився планами Арсеній Яценюк. — Друга полягатиме в реформуванні юстиції, прокуратури, податкової адміністрації, митниці, нового Податкового кодексу, нової системи адміністрування податків, нового закону про державні закупівлі».

Як підкреслив глава уряду, Україна проходить складні економічні випробування. «Але в країні є інвестори, є люди, готові інвестувати, працювати і створювати нові робочі місця. І уряд не просто йде назустріч інвесторам, а несе відповідальність перед ними, щоб працювали підприємства й створювали нові робочі місця».

Відділ новин  
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua