"Уряд опікуватиметься учасниками АТО"

13 серпня 2014

Кабінет Міністрів створює Державну службу з питань ветеранів та учасників Антитерористичної операції. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк після відвідання Головного військово-медичного клінічного центру в Києві, де  на лікуванні перебувають учасники АТО.

Глава уряду наголосив, що нині майже 50 тисяч бійців є учасниками Антитерористичної операції. Державна служба саме й займеться соціальним забезпеченням ветеранів та учасників АТО: їхньою реєстрацією, працевлаштуванням, медичною та психологічною реабілітацією, забезпеченням житлом родин, які залишилися без годувальників.

До того Арсеній Яценюк уже провів зустріч із парламентськими фракціями, на якій порушив питання створення цього органу. За його словами, уряд мав на меті створити міністерство у справах ветеранів АТО, проте така ініціатива не мала підтримки народних депутатів. «Ми прийняли рішення: в такому разі створюємо службу», — цитує його слова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Прем’єр переймається проблемами фронтовиків. Фото kmu.gov.ua

Прем’єр виступив із пропозицією провести конкурс на посаду керівника Державної служби. До слова, уряд має кілька кандидатур. «Хотілось би, щоб керівник цієї служби був безпосереднім учасником Антитерористичної операції, який там воював, має знання, досвід, відповідну репутацію і довіру», — пояснив Арсеній Яценюк.

Також Кабмін прийняв рішення виділити кошти на протезування для постраждалих бійців Антитерористичної операції. Крім того, Прем’єр звернувся до приватних клінік із закликом допомогти в реабілітації учасників АТО: «Левову частину коштів на лікування за кордоном збирають волонтери. Тому частину дасть держава, частину — люди. Сподіваюся, що приватні клініки також допомагатимуть сім’ям і цим хлопцям».

Він нагадав, що два місяці раніше Кабінет Міністрів прийняв рішення про забезпечення житлом родин загиблих у ході АТО, якщо ці сім’ї не мають відповідних житлових умов. Цей список містить понад 400 сімей.

Прем’єр також відреагував на проблему, пов’язану із забезпеченням учасників територіальної оборони, які воюють на сході. Цьому питанню Арсеній Яценюк пообіцяв присвятити спеціальну нараду з Міністерством оборони.

«Ми виділяємо мільярдні кошти, ми особисто займалися Нацгвардією, і вона екіпірована в першу чергу. Чудово, що розпочато постачання нової техніки до Міністерства оборони і безпосередньо до регулярних військ. Але територіальна оборона також воює, і тому неприйнятно, коли військові командири ігнорують підрозділи територіальної оборони — кошти є, техніка є», — означив позицію глава уряду.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua