"Уряд виділив 120 мільйонів гривень на українсько-китайське кіно"

9 вересня 2013

Кабінет Міністрів виділив Міністерству культури 120 мільйонів гривень на фінансування спільного українсько-китайського кінопроекту.

Про це йдеться в рампоряжені Кабінету Міністрів, повідомляє Gazeta ua.

Проект реалізується в рамках співпраці між урядами України та Китаю. Головним розпорядником бюджетних коштів, виділених на реалізацію спільного кінопроекту є Міністерство культури.

Міністерством фінансів доручається забезпечити визначення бюджетної програми, закріплення за нею кодів програмної та функціональної класифікації видатків і кредитування бюджету, передбачити бюджетні призначення на 2014 рік для реалізації кінопроекту.

ДОВІДКОВО

У Ддержбюджеті на 2013 рік в статті «створення та розповсюдження національних фільмів, фінансова підтримка підприємства «Національний центр Олександра Довженка» виділено 145, 2 мільйона гривень (141,4 мільйона гривень – на створення та розповсюдження національних фільмів, 3,8 мільйона гривень – на утримання установ охорони здоров'я Наццентра О. Довженка).

Обсяг держзамовлення на 2013 рік на створення та розповсюдження фільмів становить 62,23 мільйона гривень. З цієї суми на створення 29 ігрових фільмів (з них 16 – закінчених) передбачено 28,3 мільйона гривень, 25 (21) анімаційних – 9,33 мільйона гривень, 28 (15) неігрових – 12,06 мільйона гривень.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua