"Уряд виділив кошти затопленій Одещині"

18 вересня 2013

По закінченні роботи спеціальної урядової комісії віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко доповів Кабінету Міністрів про її діяльність на місці стихійного лиха, яке сталося 12—14 вересня 2013 року в Одеській області.

Уряд ухвалив рішення про виділення коштів на ліквідацію наслідків затоплення. Для проведення першочергових аварійно-відбудовних робіт та надання компенсацій постраждалому внаслідок стихійного лиха населенню Кабінет Міністрів розпорядився надати 104 770 тисяч гривень. Зокрема Одеській обласній державній адміністрації виділено 26 470 тисяч гривень для компенсації збитків постраждалому населенню, Укравтодору —78 300 тисяч — на відновлення пошкоджених і зруйнованих доріг і дамб.

Міністерству фінансів доручено здійснити зазначені видатки за рахунок коштів Резервного фонду держбюджету, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

При цьому відповідно до рішення уряду, Одеська облдержадміністрація за погодженням з Мінрегіоном, Мінекономрозвитку та Мінфіном повинна за тижневий термін затвердити перелік необхідних витрат, пов’язаних із проведенням першочергових заходів з ліквідації наслідків стихії й надання допомоги населенню.

Прем’єр-міністр Микола Азаров особливо наголосив на важливості проведення цих робіт своєчасно і без зволікання. Оскільки близько 500 сімей у зоні стихії змушені були покинути затоплені домівки, глава уряду доручив провести термінове розселення постраждалих. «Без даху над головою залишилося півтисячі родин, а незабаром холоди, тому насамперед доручаю невідкладно розселити людей, створити їм нормальні умови для життя, дітей влаштувати у дитячі садки і школи», — підкреслив Прем’єр-міністр. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua