"Уряд вступає у боротьбу з олігархами"

Катерина МАЦЕГОРА
25 березня 2015

«Заяви відстороненого від виконання службових обов’язків керівника Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка, щодо якого проводиться службове розслідування, — це ніщо інше, як спроба повторення сценарію політичної кризи 2005 року. Ті самі організатори, ті самі актори — тільки результат буде зовсім інший. Тому що єдність уряду, Президента й коаліції, яка підтримує зміни в країні, нікому не вдасться порушити. Сценарій політичної кризи, що підтримується ще й олігархами, не пройде», — такими словами в ході позачергового засідання уряду Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк відреагував на звинувачення в бік працівників вищої ланки Кабінету Міністрів.

Прем’єр заявив, що уряд і надалі виконуватиме свою роботу — перевірятиме на зловживання повноваженнями кожного посадовця в країні, звільнятиме його з обійманої посади та за потреби відправлятиме за ∂рати. Він укотре озвучив однозначну позицію уряду: боротися до останнього з кожним корупціонером, який відчуває безвідповідальність. «Вони хочуть, щоб ми призначали їхніх керівників державних підприємств? Ні, кожен керівник державного підприємства тепер призначається на публічному конкурсі. Вони хочуть розставляти своїх людей по міністерствах і відомствах? Ті часи були при Януковичі», — наголосив Прем’єр.

Підтримки глава уряду попросив у тих представників парламентської коаліції, які «не режисирують політичні кризи». На його переконання, шлях на викорінення і боротьбу з корупцією в країні таки дасть результат. А до Генеральної прокуратури Арсеній Яценюк того дня звернувся із проханням розслідувати політичні звинувачення відстороненого керівника Держфінінспекції та відреагувати на десятки звернень про порушення кримінальних проваджень, направлених урядом до органів прокуратури.

До речі, конкурсну комісію з підбору кандидатури на пост голови Державної фіскальної служби очолить міністр фінансів Наталія Яресько. Два тижні Мінфін разом із представниками бізнес-асоціацій витратить на проведення відкритої публічної конкурсної процедури. «Буде проведено кадрові зачистки по всіх областях. Я разом із членами уряду ні на крок не відступлю від боротьби з корумпованою системою», — резюмував Арсеній Яценюк. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua