"Уряд збільшує прозорість"

Катерина МАЦЕГОРА
20 березня 2014

На урядовому брифінгу Міністр Кабінету Міністрів озвучив ухвалені вчора рішення. «Міністр фінансів запропонував на розгляд цілий пакет з 14 законопроектів щодо змін в оподаткуванні та внесення змін до різних плат, акцизів. Ми вирішили схвалити їх у суботу на позачерговому засіданні уряду. А тим часом обговорити запропоновані норми з галузевими асоціаціями, роботодавцями та представниками бізнесу», — так Остап Семерак прокоментував доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі. Цей пакет документів уряд планує внести на розгляд парламенту наступного тижня.

Схвалено й план заходів щодо евакуації громадян з Криму на материкову частину. «Рішення ухвалене урядом і Радою національної безпеки і оборони. План передбачає доручення всім органам центральної виконавчої влади провести підготовчий етап і виконати завдання, які стоять сьогодні», — зазначив міністр.

Окрім цього, схвалено і відправлено на розгляд ВР проект закону щодо ліквідації монополії компанії, яка здійснювала виробництво сонячної енергії за так званим зеленим тарифом (назву структури посадовець не оприлюднив). А ще вирішено створити чотири урядових комітети, які працюватимуть перед засіданнями КМУ, зокрема розглядатимуть питання порядку денного. До складу органів Секретаріату КМУ за згодою долучатимуться й народні депутати. В такий спосіб планується встановити тісний діалог між урядом і парламентом на етапі розробки проектів актів. До їх підготовки запрошуватимуть і представників громадськості.

Кабмін також розглянув законопроект про державні закупівлі. Тут Остап Семерак звернув увагу на чинне законодавство, яке «передбачає 44 винятки із процедур». Проект, розроблений КМУ, передбачає лише 9 винятків — це норма ЄС. Відповідні нововведення ще перед засіданням обговорювали делеговані члени від ЄС та представники Європейської Бізнес Асоціації. Кінцеве рішення щодо питання прийматимуть у суботу.

Схвалили урядовці й низку проектів актів, які стосуються візової лібералізації (їх погоджено з представниками ЄС). Йдеться про дискримінаційні проблеми, захист персональних даних, боротьбу з корупцією та роботу з біженцями.

А серед кадрових рішень Міністр Кабміну озвучив таке: керівником Укрінформу призначено Олександра Харченка.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua