"«Урядовий кур’єр» з доставкою на передову"

Олена ІВАШКО
26 грудня 2014

До корпункту нашої газети в Миколаївській області звернулися бійці спеціального добровольчого підрозділу «Фенікс», що у складі 79-ї аеромобільної бригади. Прохання полягало в тому, щоб допомогти хлопцям в елементарному інформуванні про події в країні, позицію Президента й уряду, допомогти дізнаватися про рішення органів влади з актуальних питань, про життя областей та районів, новинки в галузі культури, історії країни. 

Як пояснив один з бійців, який добровільно пішов у зону проведення АТО, директор миколаївського підприємства інвалідів «Літопис» Ілля Шполянський, на жаль, відчувається величезний брак якісного інформування.

Урядову газету вже знають воїни АТО. Фото Володимира ЗAЇКИ

«Маємо змогу дізнаватися про новини з Інтеренту, соціальних мереж, — зауважив він. — Та хочеться мати уявлення про офіційну внутрішню та зовнішню політику, ознайомитися з інтерв’ю та коментарями керівників країни, дізнатися, чим живуть території. На жаль, навіть того, що раніше називали «політінформація», для нас не організовують. І тут вбачаємо недогляд».

Ілля Шполянський висловив велике бажання однополчан отримувати газету «Урядовий кур’єр».

Звісно, передавати її зможуть волонтери, які доставляють найнеобхідніше у зону АТО. На прохання бійців та корпункту газети відразу ж відгукнувся директор Миколаївського тепловозоремонтного заводу В’ячеслав Сімченко. Він надав кошти, на які організовано передплату на півроку. Керівник підприємства підтримав саму ідею і вважає, що інколи зброєю може стати друковане слово.

«Хлопці мають знати, що держава про них пам’ятає і дбає, — зазначив В’ячеслав Валентинович. — Вони мають прочитати саме зі сторінок урядового видання про пільги, можливості лікування, про соціальний захист військових та їхніх родин. Вважатимемо це новорічним подарунком для наших відважних бійців».

Коли завершаться бойові дії й бійці повернуться додому, газету «Урядовий кур’єр» доставлятимуть їм адресно. Про що є домовленість з Миколаївською дирекцією Укрпошти. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua