"Усі хочуть бачити життя"

Олександр ВЕРТІЛЬ
15 травня 2014

За підтримки Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» на Сумщині стартувала акція «Я хочу бачити життя». Її мета — зібрати кошти на сучасний лазерний апарат для лікування очних хвороб у дітей.

Як розповіла головний дитячий офтальмолог області Ірина Сумцова, нині на диспансерному обліку перебувають майже 8 тисяч дітей, із яких 180 — інваліди зору. Лише торік під час профілактичних оглядів виявлено 10 тисяч дітей із заниженою гостротою зору. Приблизно половина захворювань виліковні, але область має гостру потребу в лазерній системі для стимулювання сітківки та проведення магніто-ультразвукової терапії.

Шанси зібрати необхідні кошти високі. За словами регіонального представника фонду «Серце до серця» Крістіни Сахно, торік благодійники пожертвували 120 тисяч гривень, за які придбали медичне обладнання для дітей з вадами слуху.

Під час цьогорічної акції відбулося кілька заходів, завдяки яким уже надійшли перші кошти на лазерний апарат. Загалом же, відповідно до розпорядження голови Сумської ОДА Володимира Шульги, до благодійної роботи долучаться освітянські, лікувально-профілактичні, культурно-мистецькі та інші заклади області. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua