"Усі на лижню!"

Павло КУЩ
31 липня 2013

ПРОЕКТИ. Мальовничий куточок Донеччини Святогір’я нерідко називають Донецькою Швейцарією. І хоч тутешньому ландшафту далекувато, скажімо, до гірських масивів Альп, на крейдяних кручах над Сіверським Дінцем також ніколи не бракує туристів. А невдовзі їх може стати ще більше, адже в цих місцях є намір розташувати гірськолижний курорт.

Певна річ, проект побудови в селі Богородичне Слов’янського району сучасного розважального комплексу з гірськолижним курортом існує поки що тільки на папері. Його наявність підтвердили в Слов’янській районній держадміністрації і повідомили, що нині тривають активні перемовини з потенційними інвесторами. Якщо все задумане вдасться втілити в життя, село невдовзі докорінно зміниться, адже тут з’являться рекреаційно-розважальний комплекс із зимовими й літніми гірськими спусками, аквапарк та мережа готелів для гостей.

На переконання місцевої влади, завдяки гірськолижному курорту, який сприятиме поповненню місцевого бюджету, нарешті з’явиться реальна можливість розв’язати низку міських чи районних проблем. Приміром, передбачається, що тільки під час будівництва для тутешніх жителів буде створено понад 150 нових робочих місць. А далі робочі руки знадобляться для обслуговування туристів, які, є сподівання, не забаряться навідуватися до гірськолижного курорту Донецької Швейцарії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua