"Усі «птахи» злетяться до Києва"

Владислав КИРЕЙ
23 травня 2013

АКЦІЯ. Черкаси вдруге беруть участь у всеукраїнському проекті «Парад вишиванок», фінальна частина якого пройде у День Незалежності в Києві. Як розповіла директор департаменту освіти та гуманітарної політики міської ради Ірина Топчій, торік місто здивувало всю країну величезною писанкою і здобуло на фестивалі чимало нагород. Нині родзинкою черкащан є скульптура триметрового диво-птаха, якого розмалювали майстри під керівництвом Ольги Бердник-Отнякіної.

У традиційному черкаському розписі за основу майстри взяли два кольори: колір чорнобривців — жовтогарячий, і колір барвінку — синьо-фіолетовий. В основі візерунків — природа рідного краю: хвилі Дніпра, яскраве сонце. Підставку для птаха виготовили фахівці заводу «Темп». До створення ескізу долучилося понад 130 дітей, які малювали пташок на майстер-класі. Згодом журі визначило найкращі роботи, автори яких представлятимуть місто на «Параді вишиванок».

Диво-птахом у центрі міста милувалися місцеві жителі, тут пройшли народні гуляння. Незабаром птах помандрує до столиці. Після Дня Незалежності України всі птахи залишаться на один рік у місті, яке переможе. А згодом вони «перелетять» до резиденції Святого Миколая на Івано-Франківщину.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua