"Успішний дебют за зачиненими дверима"

Валерій РЕКУНОВ
1 серпня 2013

ФУТБОЛ. Сьогоднішній «Металіст» так само неможливо уявити без Марко Девіча, як тогорічний «Шахтар» без Мхітаряна. Для гравця збірної Вірменії перший офіційний матч у складі дортмундської «Боруссії» ще попереду. А ось вихованець сербського футболу, який отримав українське громадянство, демонструє дивовижні бомбардирські якості вже на старті нового сезону.

Сім м’ячів забили харків’яни в чотирьох липневих зустрічах, п’ять із них — один видовищніший за другий — на рахунку Марко Девіча. Ефектний дубль 29-річного снайпера прикрасив дебют команди Мирона Маркевича в Лізі чемпіонів. Доводиться лише жалкувати, що матч у Салоніках за рішенням дисциплінарних органів УЄФА проходив без глядачів. За тиждень у Харкові суперники зустрінуться знов. Уболівальники українського віце-чемпіона сподіваються на продовження переможної серії своїх улюбленців.

— Я не зовсім задоволений грою, — у притаманному для себе стилі прокоментував дебютну перемогу в Лізі чемпіонів Мирон Маркевич. — Початок матчу ми відверто провалили, проте в другому таймі практично повністю контролювали хід подій. До того ж мої підопічні вперше у сезоні грали за такої високої температури — зазвичай ми діємо в атаці набагато організованіше. На відміну від нас віце-чемпіон Греції у липні проводив лише товариські матчі, на них серйозну увагу звертати не варто.

Зараз мене більше хвилює наступний поєдинок чемпіонату України проти луцької «Волині» — він буде непростим. Про матч-відповідь подумаємо потім. Звичайно ж, за присутності своїх фанатів греки грали б набагато агресивніше. Але так вийшло, і це не наша провина. ПАОК — кваліфікована команда, навчена і дисциплінована.

Марко Девіч (№33) мчить до Ліги чемпіонів. Фото з сайту www.metalist.ua

ТАБЛО «УК»

Ліга чемпіонів, 3-й раунд кваліфікації

ПАОК (Греція) — Металіст (Україна) — 0:2
Голи: Девіч (42, з пенальті, 73)

Ліон (Франція) — Грассхопперс (Швейцарія) — 1:0
Гол: Бішевац (64)

Динамо (Тбілісі, Грузія) — Стяуа (Румунія) — 0:2
Голи: Янку (64, 83)

Базель (Швейцарія) — Маккабі (Ізраїль) — 1:0
Гол: Стокер (39)

Нордшелланд (Данія) — Зеніт (Росія) — 0:1
Гол:
Кержаков (49)

ПСВ (Нідерланди) — Зюлте-Варегем (Бельгія) — 2:0
Голи: Депай (61), Локадія (75)

Динамо (Хорватія) — Шериф (Молдова) — 1:0
Гол: Рукавина (89) 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua