"Увага: пожежна небезпека"

13 серпня 2013

ПРОГНОЗ. На цьому тижні в більшості регіонів, окрім західних і місцями північних областей, буде спекотно й без опадів. Такі дані оприлюднив на традиційному брифінгу директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Максимальна температура повітря в західних областях становитиме +23…+28 градусів, у центральних — +25…+30, на решті території стовпчики термометрів піднімуться до +32…+37, повідомляє УНІАН. За словами фахівця, такий температурний режим перевищує норму для цього періоду року. А до 15 серпня в Україні, крім більшості районів західних областей, переважатиме надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека.

— Тривала відсутність опадів і скорочення вологи у грунті на полях південних, східних і центральних регіонів негативно впливає на формування продуктивності сходів кукурудзи, але говорити про надзвичайне погіршення стану й втрату продуктивності не варто, — запевнив Микола Кульбіда. І підтвердив раніше озвучений Укргідрометцентром цьогорічний прогноз урожаю цієї культури на рівні 24 мільйонів тонн.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua