Президент Петро Порошенко під час телефонної розмови подякував Генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну за міжнародну підтримку України, яку консолідує ООН та її інституції, зокрема Генеральна Асамблея та Рада Безпеки. Петро Порошенко також висловив персональну подяку за чітку й однозначну позицію щодо нелегітимності так званих виборів 2 листопада й тієї шкоди, якої вони завдали виконанню мінських домовленостей. «Ваші заяви з цього приводу дали правильний і вчасний сигнал світові, зокрема Раді Безпеки ООН напередодні її позачергового засідання щодо ситуації в Україні 12 листопада», — цитує слова Президента його прес-служба.

Генсек ООН висловив стурбованість із приводу загрози зриву зусиль, спрямованих на мирне врегулювання ситуації на Донбасі, й наголосив, що всі положення мінських домовленостей потрібно виконати для уникнення подальшої ескалації.

Пан Гі Мун запевнив, що сьогодні весь світ на боці України. ООН докладатиме подальших зусиль, аби мінські угоди виконували всі сторони для деескалації ситуації на Донбасі.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»