"В Індію після серії зґвалтувань відмовляються їхати туристи"

1 квiтня 2013

ТУРИЗМ. Кількість туристів, які відвідують Індію, скоротилась на 25% в перші три місяці року.

Основна причина – побоювання, викликані новинами про зґвалтування, вважають представники індустрії, передає ТСН з посиланням на пише The Guardian.

У порівнянні з попереднім періодом за минулий рік, кількість жінок, які приїжджають в Індію стала менша на 35%. Місцеві туроператори повідомляють, що більшість скасували свої поїздки після грудневих новин з Делі про жорстоке групове зґвалтування студентки, яка пізніше померла в лікарні від численних травм. Два тижні тому стало відомо про те, що шість чоловіків напали на подружню пару з Швейцарії, побили чоловіка і зґвалтували жінку.

Як зазначають британські журналісти, результати опитування торгової асоціації Associated Chambers of Commerce & Industry of India, в якому взяли участь 1200 туроператорів, суперечать чудовій картині, яку малювала влада. У січні і лютому статистика міністерства туризму говорила про те, що потік туристів, навпаки, зріс порівняно з аналогічним періодом за минулий рік, як і виручка в цьому сегменті індустрії.

У 2012 році, коли Індію відвідали 6,6 млн іноземців, туризм приніс $ 17,7 млрд до бюджету країни. До 2016 року в Делі розраховують збільшити потік туристів на 12%.

З початку року в поліцію Делі стало надходити майже в 6 разів більше заяв про сексуальні домагання, ніж у минулому році. Кількість заяв про зґвалтування зросла на 147,6% порівняно з 2012 роком.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua