"В Італії пам’ятають героя з України"

Олег ЧЕБАН
14 травня 2015

Вінницьке місто Могилів-Подільський та італійське місто Каврилія вже багато років поєднує наш земляк Микола Буянов, який під час Другої світової війни потрапив у полон до нацистів і був депортований до Італії. Згодом він утік з полону й приєднався до партизанів гарібальдійської бригади, що дислокувалася на території Вальдарно.

Днями на запрошення мера Каврилії Леонардо Дель’Інноченті о Санні міський голова Могилів-Подільського Петро Бровко здійснив дружній візит до міста-побратима, де взяв участь в урочистих заходах з нагоди національного свята Італії — визволення країни від фашистської диктатури. Мери міст, представники цивільної й військової влади, делегації учнів середніх шкіл, колишні італійські партизани, які брали участь в антифашистському русі опору, поклали квіти до пам'ятника полеглим.

Микола Буянов загинув у липні 1944 року, намагаючись захистити своїх товаришів від фашистського полону. За цей подвиг він удостоєний найвищої нагороди Італії — золотої медалі «За воїнську доблесть» та є національним героєм цієї країни. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua