"В Ізраїлі автопаркінг переобладнають найбільшу у світі підземну лікарню"

31 березня 2014

Ізраїльський медичний центр розпочав термінове переобладнання підземної автостоянки під лікарню-бункер – на випадок можливих збройних конфліктів.

Аварійний підземний шпиталь у місті Хайфа, здатний витримувати як «звичайні», так і посилені атаки, може вмістити дві тисячі ліжок. У мирний час підземний обєкт використовується у більш прозаїчний спосіб: надаючи можливість для паркування півтори тисячі автомобілів.

«Очевидно, щоб побудувати підземну лікарню, потрібні величезна площа і ресурси, тому було прийнято рішення побудувати щось на кшталт цього: лікарню-паркінг. Таким чином, автостоянка у разі потреби перетворюється на найбільший у світі підземний шпиталь», – розповідає Майкл Галбертел, директор медичного центру.

Керівництво лікарні каже: аби цілковито перетворити паркінг на оперативний медичний заклад їм знадобиться 72 години: сюди, між іншим, входитимуть онкологічний та пологовий відділи.

«Дуже важливо, що люди зможуть отримувати медичну допомогу, не побоюючись бомбардувань. Адже мати змогу лікуватися у безпечному місці, коли навколо вогонь, – це дає людям відчуття захищеності».

Відкриття об‘єкта заплановано на травень.

 Copyright © 2014 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua