"В Ізраїлі розкопали палац царя Давида "

22 липня 2013

БІБЛІЙНЕ МІСТО. Група ізраїльських археологів ймовірно виявила палац царя Давида. Це одна з двох будівель, зведених в 10 ст. до н. е. Споруди знаходилися в укріпленому місті Хірбет-Кеяфа (Khirbet Qeiyafa), що існувало за часів царя Давида, його пов'язують з біблійним містом Шаараїм, повідомляє Gazeta.ua.

Друга будівля слугувала в якості величезної царської комори. Загальна площа палацу становила близько 1 тис. кв. м.

Палац знаходився в центрі міста, а всі інші будинки розташовувалися нижче. Звідси відкривався гарний вид на Середземне море, що знаходилося на заході, і гори Хеврон та Єрусалим на сході. Цю перевагу могла використовувати для передачі сигналів за допомогою вогнів. Але більша частина палацу була зруйнована через 1,4 тис. років при будівництві украплення візантійського періоду.

Друга будівля мала колони. Її розмір становив 15х6 м. Споруда перебувала в східній частині міста і використовувалася як сховища. За словами дослідників, в ній зберігалися запаси, які збиралися з жителів сіл Іудеї. Сотні великих посудин було знайдено в цьому місці. На їхніх ручках було проставлено клеймо.

Навколо палацу археологи виявили різноманітні будівлі. У них знайшли сліди металообробки, особливі глиняні посудини і фрагменти алебастрового посуду, привезеного з Єгипту.

На даний час вважають, що місто Хірбет-Кеяфа було зруйноване в ході однієї з битв з филистимлянами в 980 р. до н.е.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua