"В МЗС розповіли, кого чекають на інавгурацію"

3 червня 2014

В МЗС розповіли, хто з міжнародних політичних діячів візьме участь у церемонії інавгурації новообраного Президента України 7 червня.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс у вівторок на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми маємо підтвердження від близько 20 іноземних глав держав та міжнародних організацій про участь в інавгурації», сказав речник МЗС.

За його словами, свою участь уже підтвердили віце-президент США Джо Байден, президенти Польщі й Литви Броніслав Коморовський і Даля Грибаускайте, президент Швейцарії і чинний голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер, президенти Німеччини й Грузії Йоахім Гаук та Георгій Маргвелашвілі, прем'єр Канади Стівен Гарпер, голова Європейської Ради Герман Ван Ромпей, генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаньєр, заступник Генсека ООН Джеффрі Фельдман та ін.

Як наголосив Перебийніс, така представницька участь у заході на рівні глав держав та урядів є безпрецедентною. Активна увага міжнародної спільноти до інавгурації новообраного президента України пояснюється як «підтримкою країни у важкий час», так і особистою повагою до новообраного Президента, вважають в МЗС.

Речник зовнішньополітичного відомства також зазначив, що в цілому запрошення на інавгурацію було направлено лідерам країн-членів ЄС та інших європейських країн, а також США, Канади, країн азіатсько-тихоокеанського регіону та ін. Росія запрошена на рівні тимчасового повіреного у справах України Андрія Воробйова.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua