"В Україні розпочали роботу Офіси реформ для ефективного проведення децентралізації"

5 травня 2015

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, Уряд України створив мережу Офісів з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування та децентралізації повноважень органів виконавчої влади і вони вже приступили до роботи. 

В Кабінеті Міністрів України підкреслюють, що Офіси реформ на першому етапі надаватимуть організаційну, консультативну, інформаційну допомогу обласним державним адміністраціям у питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування. 

Відповідальні за проведення процесу створення спроможних територіальних громад шляхом їх добровільного об’єднання є облдержадміністрації. І, за словами урядовців, їх першим помічником у цій роботі – від формування проекту перспективного плану формування територій громад до їх затвердження сесіями обласних рад, буде саме Офіс реформ. 

Представники Уряду наголошують, що весь процес формування спроможних територіальних громад має бути завершений у вересні. Планується, що чергові місцеві вибори, які відповідно до Конституції України мають відбутися 25 жовтня, будуть проведені вже на новій територіальній основі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua