"В Україні розвиватимуть круїзний туризм в акваторії Чорного моря"

25 жовтня 2013

Організація Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) доручила робочій групі зі співробітництва в галузі туризму спільно з робочою групою з транспорту цієї організації вивчити питання щодо започаткування проекту з розвитку круїзного туризму у регіоні ОЧЕС.

«ОЧЕС підтримала ініціативу України щодо розвитку круїзного туризму в акваторії Чорного моря. На засіданні робочої групи зі співробітництва в галузі туризму ми домовились просувати Чорноморський регіон як один з провідних туристичних напрямків світу. Окремо будемо концентруватися на просуванні культурологічних маршрутів в регіоні Чорного моря. Україна пропонуватиме Одесу, Ялту та Севастополь», - заявив Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

Міністри туризму держав-членів ОЧЕС домовились спільно просувати існуючі та нові туристичні продукти. Одним із шляхів реалізації домовленості буде розробка  спільної маркетингової стратегії, зокрема  участь  у міжнародних туристичних заходах.

Для розвитку туризму в регіоні країни ОЧЕС мають намір підтримати розробку та реалізацію низки спільних ініціатив та взаємних інвестиційних проектів. Особливе значення матимуть проекти і програми у галузі морських, зимових видів спорту, здоров'я, СПА, оздоровчого і ділового туризму, а також просування культурного туризму в регіоні Чорного моря.

Міністри домовились зміцнювати співробітництво у галузі туризму, зокрема, шляхом спрощення візових процедур у державах-членах ОЧЕС та підвищення рівня якості туристичних послуг у Чорноморському регіоні. Так, було досягнуто домовленість щодо організації спеціалізованих навчальних програм як для студентів, так і стажування для представників туристичних агентств.

В перспективі країнами-членами ОЧЕС буде створено веб-портали для організації стажування студентів та випускників  навчальних закладів у сфері гостинності.

В рамках Другого Київського міжнародного туристичного форуму, що проходив у жовтні 2013 року, відбулося засідання робочої групи ОЧЕС зі співробітництва в галузі туризму. На засіданні була прийнята  відповідна Декларація міністрів, відповідальних за туризм держав-членів ОЧЕС. Міністри держав-членів ОЧЕС доручили робочій групі зі співробітництва в галузі туризму розробити практичні кроки для ефективної реалізації положень цієї Декларації.

ДОВІДКА. Україна має статус країни-координатора Робочої групи ОЧЕС зі співробітництва в галузі туризму на період до 30 червня 2015 року.

Члени ОЧЕС: Азербайджан, Албанія, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина, Україна.

Спостерігачі та галузеві партнери ОЧЕС: Австрія, Білорусь, Великобританія, Єгипет, Йорданія, Ізраїль, Іран, Італія, Німеччина, Польща, Словаччина, США, Туніс, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Чорногорія, Європейська Комісія, Секретаріат Енергетичної Хартії, Комісія з захисту Чорного моря, Дунайська Комісія, Асоціація портів Чорного та Азовського морів, Асоціація суднобудівельників та судноремонтників Чорноморського регіону, Союз асоціацій міжнародних автомобільних перевізників регіону ЧЕС.

Міжнародні організації, з якими ОЧЕС розвиває відносини за відповідними угодами: Європейська Економічна Комісія ООН, Постійний секретаріат Міжурядової комісії ТРАСЄКА, Світова організація торгівлі, Секретаріат євразійської економічної спільноти ЄврАзЕС, Міжнародний союз автомобільного транспорту, Міжнародна федерація доріг. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua