"В Україні відновили роботу три з п’яти великих підприємств"

12 квiтня 2013

ДОСЯГНЕННЯ. Зусилля Уряду України із реалізації антикризової програми щодо запуску п'яти великих підприємств, які призупинили свою роботу, вже забезпечили відновлення роботи трьох з них, передає УКРІНФОРМ.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, повідомляє прес-служба урядовця.

«Коли ми запустимо всі ці п'ять підприємств, три з яких вже практично в стадії запуску, а два на черзі – ми вийдемо з рецесії. У нас буде збільшення валового національного продукту, збільшення промислового виробництва, яке дасть суттєве зростання всіх показників економіки», – підкреслив Бойко.

Він зазначив, що найближчим часом знову почне працювати підприємство «Карпатнафтохім», а переговори щодо відновлення роботи Лисичанського нафтопереробного заводу тривають.

Віце-прем'єр також додав, що раніше після підписання меморандуму з Урядом відновили роботу Стаханівський і Запорізький заводи феросплавів.

«Підприємства уже запрацювали, повернулись до роботи, і це дуже позитивно, тому що з середини минулого року вони простоювали», – сказав Бойко.

Окрім того, підписання меморандуму з феросплавними підприємствами зобов'язало цих виробників продавати на внутрішній ринок феросплавну продукцію за нижчими цінами, ніж світові.

«Це було ключове, на чому наполягала держава: щоб не було перекосів ціноутворення. Ми домовились з власниками підприємства, що вони будуть торгувати в рівних умовах, тобто продукція з урахуванням транзитної складової буде дешевша на внутрішньому ринку і, відповідно, металурги також отримають підтримку», – розповів віце-прем'єр-міністр. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua