"В Україні запустили сервіс із блокування антиукраїнської пропаганди TrolleyBust "

26 березня 2015

Команда волонтерів запустила бета-версію сервісу відстеження інтернет-тролів TrolleyBust.com, що дозволяє блокувати джерела антиукраїнської пропаганди в соцмережах.

Сервіс TrolleyBust дозволяє виявляти екаунти, з яких надходять антиукраїнські коментарі, для подальшого звернення до адміністрації тієї чи іншої соцмережі зі скаргою і вимогою заблокувати користувача. За даними творців сервісу, блокування екаунта або повідомлення в середньому займає один робочий день.

На час запуску в базі знаходиться понад 30 мільйонів коментарів від 6 мільйонів користувачів. Крім основних аналітичних інструментів (інформація про користувача, список друзів), сервіс надає низку вузькоспеціалізованих функцій. Серед них вибірка коментарів конкретного користувача, пошук за його повідомленнями тощо. Все це дозволяє швидко знаходити екаунти інтернет-тролів і ботів, які не публікують власні повідомлення, але активно поширюють повідомлення провокаційного характеру з метою нагнітання конфліктної ситуації і соціальної дестабілізації в Україні.

WATCHER 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua