"В Україні зламався держреєстр: робота реєстрів, нотаріусів та держслужб призупинилася"

2 жовтня 2013

Робота єдиних і державних реєстрів, через які проходять майже всі банківські операції, залежить робота нотаріусів та інших держслужб, призупинилася через технічний збій. Такого ще ніколи не було, і які проблеми в держпідприємства (ДП) «Інформаційний центр Міністерства юстиції» точно не відомо, передає ТСН з посиланням на КоммерсантЪ-Україна.

Призупинення роботи державних реєстрів вже вранці позначилося на роботі державних і комерційних організацій. Зокрема, була повністю зупинена робота нотаріусів. Неможливо укласти шлюб, зареєструвати народження дитини та здійснити інші дії, які керуються цими реєстрами.

«Доступу до реєстрів не було весь день – а для кожної дії, наприклад оформлення довіреності або права власності, потрібна перевірка. Таке сталося вперше – раніше доступ до баз міг бути закритий максимум на годину, і то ввечері», – розповіла приватний нотаріус Вікторія Дерев'янко в коментарі КоммерсантЪ.

У Мінюсті кажуть, що стався сильний збій у програмах, які забезпечують роботу реєстрів. Але деякі спеціалісти на умовах анонімності стверджують, що справа в зміні керівництва ДП.

«Там проходить перевірка і виїмка документів», – розповіло джерело видання.

Але в прокуратурі переконують, що не втручаються в роботу підприємства.

Нагадаємо, що в Україні поламався держреєстр нерухомості. На даний момент невідомо, коли робота реєстрів буде відновлена. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua