"В Україні знову подорожчали квитки на потяги"

16 липня 2013

ЦІНОУТВОРЕННЯ. Сьогодні набули чинності нові тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом як у внутрішньому сполученні (+10%), так і в міжнародному (+5% квиткової частини), передає УНІАН з посиланням на прес-службу Укрзалізниці.

Відповідно до повідомлення, нові тарифи набули чинності у день опублікування у виданні «Офіційний вісник України» (№51 від 16 липня 2013 року) відповідних Наказів Міністерства інфраструктури України від 19 червня 2013 року. Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні в плацкартному та купейному вагонах наразі підвищилася на 10%, проте тарифи на проїзд у поїздах Інтерсіті+, вагонах СВ пасажирських поїздів і в приміських поїздах не змінилися.

Натомість у міжнародному сполученні у всіх категоріях вагонів, окрім СВ, вартість проїзду збільшилася на 5% квиткової частини, що є однією із складових вартості проїзду (повна вартість проїзду в пасажирських поїздах складається із вартості квитка + вартість плацкарти + ПДВ + страховий збір + комісійний збір).

Відповідно до наведених у повідомленні прикладів, приблизний діапазон підвищення цін на внутрішніх та міжнародних перевезеннях складає від 5 до 19 гривень за квиток.

Також у прес-службі УЗ наголосили, що проїзд українською залізницею досі найдешевший серед країн СНД. Так, вартість проїзду у внутрішньому сполученні на відстань 700 км в швидкому нефірмовому поїзді в плацкартних та купейних вагонах Укрзалізниці нижча у 5 разів, ніж РЖД, а у вагонах СВ  – нижча майже в 2,5 рази.

Крім того, авіапереліт на ту само відстань приблизно у 9 разів дорожчий за подорож у плацкартному вагоні, у 6 разів – у купейному. Подолати цю ж саму відстань автобусом у 3,3 рази дорожче, ніж у плацкартному вагоні, або удвічі дорожче, ніж у купе.

Наступне подорожчання квитків на потяги очікується 1 жовтня. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua