"В Україні з’явилася інтернет-книга з гіперпосиланнями: скачати її можна безплатно"

26 березня 2013

ТЕХНОЛОГІЇ. В Україні одному з видавництв вийшла перша в країні книга, з'єднана гіперпосиланнями з багатьма різноманітними сторінками в інтернеті, передає ТСН з посиланням на  Газета.ua.

Роман «Гаугразький бранець» письменника та журналіста Яни Дубинянської – про глобальний соціум: світ високих технологій, цілком комфортний для життя, і про Гауграз – єдину у світі країну, що тримається за свої традиції.

Сюжет роману стає багатозначним, коли натискаєш на гіперлінки, які розставив письменник та журналіст Артем Захарченко, який досліджує сучасні медіа-мистецтва, в тому числі і гіпертекстову літературу.

Більшість із гіперпосилань побудовано за принципом гіпертекстової метафори, і веде до інтернет-мемів, сторінок енциклопедій, новин та літературних текстів. Тобто, сторінка, яка відкривається при натисканні на посилання, змушує по-новому розуміти значення слів та фраз із роману.

Перший том роману «Гаугразький бранець» викладений для безкоштовного скачування.

Нагадаємо, книга для дорослих знаменитої авторки «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг вже сьогодні має з'явитися на полицях українських магазинів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua