" В Японії поєднують землю й науку"

5 вересня 2014

Україна, що тривалий час була повноправною житницею Європи, має всі підстави повернути лідерство в агроіндустрії на світовій арені. Таке переконання висловив віце-прем’єр-міністр Олександр Сич під час зустрічі з японським науковцем, громадським діячем, українознавцем, організатором українсько-японських культурних та економічних форумів Йошіхіко Окабе.

Урядовець привітав його намір підписати Вугоду про співпрацю між Інститутом агроекології і природокористування НААН України та японським університетом Кобе Гакуін, пообіцявши всіляко сприяти налагодженню контактів між японськими та українськими науковими інституціями. І висловив сподівання, що така співпраця та обмін науковим досвідом сприятимуть розвитку агропромислового сектору української економіки. «Поєднання природних можливостей української землі та досвіду з науково-технологічним потенціалом Японії дасть прекрасний результат», — цитує слова Олександра Сича прес-служба віце-прем’єр-міністра.

А Йошіхіко Окабе наголосив, що Японія — перспективний ринок для нашої країни: «Україна посідає п’яте місце за обсягом агропродукції, яку ми імпортуємо».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua