" Вартість встановлення приладів обліку враховано в тариф"

8 квiтня 2015

«НКРЕКП зобов’язана забезпечити фінансування для компаній, а компанії зобов’язані встановлювати прилади обліку для громадян. Людина має платити за те, що вона отримує. А те, що вона отримує, має відповідати кількості і якості, що підтверджена відповідними приладами обліку», — наголосив учора на засіданні уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. 

Він нагадав, що за законом, прилади обліку повинні встановлювати компанії, які надають відповідну послугу, їхню вартість вже враховано в тариф. 

Арсеній Яценюк наголосив на важливості якісного надання послуг ЖКГ. Він звернувся до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і НКРЕКП: «Якість послуги — це завдання номер один. Потрібно не просто змінити тарифи, а й змінити якість, підходи, облік та компенсацію від держави й на субсидії, й на утеплення будинків і зменшення споживання енергетичних ресурсів». 

Прем’єр-міністр також наголосив, що необхідно ухвалити в парламенті новий закон про Національну комісію з регулювання енергетики і комунальних послуг: «НКРЕКП повинна бути незалежним органом, який прозоро встановлює тарифи, звітує перед громадянами України, звідки взявся цей тариф, і контролює кожну енергопостачальну компанію щодо відповідності встановленого тарифу й отриманих коштів від громадян України». 

Голова уряду повідомив, що Кабінет Міністрів разом з енергетичним співтовариством вже напрацювали відповідний законопроект. 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua