"Вартових держскарбниці перевірять на чесність"

Василь БЕДЗІР
14 лютого 2015

Багатим на перевірки щодо професійної придатності був для працівників Закарпатської митниці ДФС минулий рік. Проведено 19 службових розслідувань та 40 оперативних перевірок, за результатами яких троє митників позбулися роботи. 

— Щодо двох із них матеріали спрямовано до прокуратури, — каже начальник митниці Вадим Симчера. — Ще 59 працівників нашої структури за допущені порушення притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

— Перевірку на прозоре походження доходів митників здійснюють податківці. Зокрема Ужгородська податкова інспекція перевіряє доходи 500 митників. Саме стільки документів про їхній майновий стан та джерела доходів отримали в інспекції для аналізу.

— Перевірятимемо правдивість відомостей, внесених у податкові декларації та інші звітні документи. Нас цікавить те, що є у власності чиновника і чи міг він це придбати за офіційні доходи. Ці вимоги узгоджуються із Законом «Про очищення влади», — сказала начальник інспекції Марія Бадида. — Документи кожного працівника докладно перевіряємо. Потрібні документальні підтвердження щодо всіх видів нерухомості, землі, авто, яхт тощо. Ми повинні знати, коли і як їх куплено, оформлено. Подаємо запити до відповідних відомств і отримуємо від них підтвердження. Кожен чиновник зобов’язаний довести органу фіскальної служби достатність його офіційних доходів для придбання майна. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua