"Вчені готують космічну станцію для Місяця"

25 квiтня 2013

КОСМОС. Місяць знову в моді. Людина хоче ще раз ступити на його поверхню. Для чого? Щоб розробляти мінеральні ресурси, спостерігати за Землею, слідкувати за погодними та астрономічними умовами. Енріко Діні, інженер з Італії, може допомогти. Він хоче створити космічну базу на місяці для європейської космічної агенції. Діні створив найбільший тривимірний принтер в світі. Наявна технологія друку, як пояснює винахідник, миттєво створює моделі з матеріалу подібного на піщаник. Він витриваліший за бетон, і не вимагає підтримки сталевих елементів.

Енріко Діні, інженер:

«Принцип роботи тривимірного принтера надзвичайно простий. Машина випускає пісок шар за шаром, який є дуже тонким – по 5 міліметрів, і розпилює закріплювач, подібний на солону воду, яка цементує пісок і створює, таким чином, моделі певного розміру».

Для будівництва станції винахідники хочуть використати справжній пісок з місяця, щоб подолати основну перешкоду на шляху до колонізації супутника Землі: везти будівельні матеріали туди дуже важко та неймовірно дорого.

Хав’єр де Кестел’єр, представник архітектурного агентства:

«У нас буде міцна раковина, циліндричний елемент, який потрібно привезти з Землі. Далі буде елемент, який можна ніби надути, так, це можливо. І зверху на надувній частині, яка буде ніби-то елементом підтримки, буде місце для невеликих роботів-3D-принтерів, подібних на ці, які будуть забудовувати довкола надувної частини. А захисна частина буде боронити споруду від усього: сонячної та гамма енергії, а також метеоритів».

Через світовий фінансовий хаос, повернення людини на місяць поки що чітко не заплановане. Незважаючи на це, такий крок дуже активно обмірковують європейці та американці (а також китайці, які скоро планують відправити на місяць робота). Можливо, місія на місяць стане репетицієюперед мандрівкою ще більш неймовірною – на Марс. 

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua