"Вчені заявили, що алкоголь у помірних кількостях корисний для жінок"

21 серпня 2013

ДОСЛІДЖЕННЯ. Вчені з шотландського університету Абердіна заявляють, що алкоголь в помірних кількостях робить кістки жінок більш щільними і захищає їх від переломів.

Фахівці нагадали, що гормональні зміни під час менопаузи підвищують ризик розвитку остеопорозу (захворювання кісток, яке пов'язане зі зниженням щільності кісткової речовини), передає ТСН з посиланням на health-ua.org.

Під час дослідження вони зазначали рівень вживання алкоголю і кальцію в 900 жінок з менопаузою, а також спостерігали за здоров'ям їхніх кісток п'ять і сім років потому, передає health-ua.

«Хоча зниження щільності кісток і не було попереджене повністю, виявилося, що вживання алкоголю в помірних кількостях – приблизно келих вина в день – а також раціон харчування, багатий продуктами, що містять кальцій, захищає від переломів і зменшення щільності кісткової речовини у кістках стегна», – повідомили автори роботи.

Згідно з однією з теорій вчених, алкоголь підвищує виробництво гормону естрогену, рівень якого знижується при менопаузі. Таким чином, вживання алкоголю в період менопаузи може не надавати позитивний вплив на здоров'я кісток.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, чим небезпечний чай в пакетиках.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua