"Велопатруль з’являється раптово"

Владислав КИРЕЙ
18 червня 2013

ГРОМАДСЬКИЙ ПОРЯДОК

В Умані правоохоронці на роверах — давно не дивина

Особливо корисним такий вид патрулювання виявився під час туристичного сезону. Безшумний двоколісний дозор то тут, то там з’являється зокрема в дендрологічному парку «Софіївка». Мобільні правоохоронці встигають попередити, а то й оштрафувати курців, любителів спиртного, які іноді збираються в недозволених місцях.

— А ще, — розповів молодший сержант Сергій Солодчук, — часом доводиться заміняти екскурсоводів, пояснюючи розміщення того чи того об’єкту.

Як виявилося, міліцейські патрулі «намотують» за зміну до 50 кілометрів. Якось, за словами командира взводу патрульної служби Олександра Кармана, «на гарячому» впіймали тих, хто зловживає наркотиками. Трапляються крадії та інші порушники громадського спокою.

А в цілому, завдяки ретельній службі патрулів та підтримці інших підрозділів міліції, в туристичних зонах міста правопорушень значно поменшало. У період паломництва хасидів відчутну допомогу велопатрульним надають обласний батальйон патрульної служби та громадські формування.

Двоколісний патруль одержав черговий сигнал. Фото надане СГЗ УМВС у Черкаській області

Поступово досвід уманців стає надбанням інших населених пунктів області. Як повідомила служба зв’язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області, велопатрулі виїжджають на охорону громадського порядку нині в багатьох містах.

 — Велопатруль набагато мобільніший у місцях відпочинку, — розповідає керівник СЗГ Наталія Таран, — адже на велосипеді працівник міліції зможе проїхати там, де це неможливо зробити автомобілем. Формений одяг таких патрулів помітно відрізняється від звичного синього: правоохоронці одягнені у сірі футболки з шевронами та написами «Міліція», в темні джинси та темні кросівки. Така форма зручніша і дає більшу свободу рухів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua