У селищі Ворзель на Київщині зорганізували велопробіг, який присвятили 71-й річниці з дня визволення селища. На честь вшанування пам’яті визволителів-підпільників, а ними переважно були підлітки, велопробіг відбувся за маршрутом, яким виганяли фашистів із Ворзеля. А фінішував він біля монумента загиблим воїнам.

За словами Ворзельського селищного голови Олександра Венгрика, їхній населений пункт визволили безпосередньо його жителі, що свідчить про любов до Батьківщини і свого краю. Підпільна антифашистська група у Ворзелі діяла з перших днів окупації (22 серпня 1941 р.). Її організаторами були тамтешні школярі 14–16 років. Лише через півроку активної диверсійної діяльності за юними патріотами «закріпили» відповідальних з підпільного райкому. З часом цей загін налічував близько 30 осіб, при цьому більшості з них було 15–18 років. Ідейним організатором та керівником диверсійної та конспіративної роботи підпілля був Віктор Нацевич. Йому в 1941 році було лише 14, але його накази виконували всі члени групи, навіть ті, котрим було вже за 50.

За час діяльності ворзельські підпільники доправили в партизанські загони 60 осіб, чотири станкових кулемети, вісім автоматів, кілька десятків гвинтівок та пістолетів, велику кількість набоїв і гранат. Вони підірвали три залізничних мости й чотири ешелони. Загітували перехід на бік партизанів 11 поліцаїв разом із начальником поліції Ірпеня. У ніч з 5 на 6 листопада 1943 року 12 підлітків-підпільників й 10 жителів Кичеєвого на чолі з Віктором Нацевичем напали на барак, в якому квартирувався загін власовців. Напіводягнені вояки (їх було десь зо 200) втекли в одинокий будинок край села і зайняли оборону. Під час бою підпільники знищили весь їхній загін, а сімох забрали в полон. Так ворзельські підлітки-підпільники врятували своїх земляків від повного знищення власовцями. А 6 листопада 1943 року Ворзель, Кичеєве, Михайлівку-Рубежівку, Козинці та Діброву-Ленінську без бою взяли радянські війська.

У святі на честь вшанування пам’яті визволителів-підпільників взяв участь музичний гурт ветеранів Афганістану «Перевал» (місто Ірпінь). Вони присвятили свої виступи пам’яті двох загиблих недавно під Донецьком побратимів-афганців. З нагоди цього заходу у Ворзелі організували благодійний ярмарок для збору коштів постраждалим у зоні АТО та їхнім родинам. Нинішня війна також не залишає ворзельців байдужими, як і події минулої війни.