"«Веселка» стала рекордсменом"

31 серпня 2013

Богдан ГУМЕННИЙ для «Урядового кур’єра»

Березнівщина — один з тих районів на Рівненщині, де за останні роки підвищується народжуваність. Отже, серед пріоритетних напрямів діяльності місцевих органів виконавчої влади — і розвиток дошкільної освіти. Якщо в минулі роки дошкільні заклади закривали через відсутність дітей, то нині все навпаки.

Нині їх у районі 38, зокрема 18 — з денним перебуванням, 4 — у складі навчально-виховних комплексів, 16 — з режимом короткотривалого перебування. У них виховують 2245 дітей. Лише за останні два з половиною роки відновлено роботу 4 дошкільних навчальних закладів у селах Бронне, Друхів, Маринин, Яцьковичі.

Не став винятком і 2013 рік. Після ремонту на День Незалежності до них додалася «Веселка» у місті Березне, яку відвідуватимуть 110 дітей. З відновлених на Рівненщині це найбільший такий заклад за кількістю місць. Його збудували в 1976 році на 280 місць. Проте через відсутність дітей 1993-го приміщення передали під початкову школу, а через 10 років — Березнівському ліцею-інтернату спортивного профілю.

Однак цього року відповідно до рішення Березнівської міськради у «Веселці» створили дошкільний навчальний заклад ясла-садок і частину приміщення повернули дошкільнятам. На ремонт з районного бюджету було виділено 870 тисяч гривень, з міського — 190 тисяч.

Планують також згодом відкрити додаткові групи, щоб заклад міг приймати ту кількість дітей, на яку його проектували.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua