МАЙСТЕР-КЛАС. У Чернігівському художньому музеї майстриня художнього розпису з Носівки Ольга Минко запросила на майстер-клас усіх  охочих навчитися переносити навколишню красу на папір.

І таких  віком від 7 до 70 років виявилося  багато. Однак  місце знайшлося всім, оскільки навчання відбувалося в просторій залі зі щойно презентованою виставкою «Симфонія барв». Надзвичайно привабливі декоративні панно, що  вийшли з-під пензля Ольги Минко та чернігівської майстрині Тетяни Стадниченко, створювали святкову атмосферу і надихали на  творчість.

— В основі петриківського розпису є простий елемент «зернятко», який можна роздивитися в усіх складних композиціях — з листя, квітів та птахів, — розповідала Ольга Матвіївна, підкріплюючи свої слова вправними рухами пензлика.

Приємно було спостерігати, як радіють і юні, і поважного віку учні, старання яких увінчалися успіхом. Адже головними в цьому випадку були не ті зернята, що зображені на папері, а ті, що посіяні в душах і проростуть умінням цінувати прекрасне в навколишньому світі.