"Вестерплатте застерігає сучасників "

6 травня 2015

Президенти країн Центральної та Східної Європи, керівники впливових міжнародних інституцій і відомі історики візьмуть участь у відзначенні Дня Перемоги 7—8 травня в місті Гданську на півночі Польщі.

Участь у заходах підтвердили зокрема президенти України, Болгарії, Хорватії, Кіпру, Чехії, Естонії, Литви, Румунії, керівники парламентів Іспанії і Латвії, прем’єр-міністр Словаччини, колишній президент Німеччини Горст Келлер, заступник спікера парламенту Угорщини, а також міністр оборони Франції. До Польщі прибудуть Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і голова Ради ЄС Дональд Туск. Офіційні заходи до Дня Перемоги розпочне історична дискусія на тему: «Cпадщина Другої світової війни з 70-річної перспективи», в якій візьмуть участь відомі історики зі США, Великої Британії, Росії, Франції, Польщі, Німеччини. Опісля відбудеться політична дискусія «Європейська інтеграція. Лекція з Другої світової війни і її сучасне значення» за участю європейських лідерів. До слова, дискусії політиків модеруватиме особисто президент Польщі Броніслав Коморовський.

Зберуться гості й на Вестерплатте, півострові у Гданську, який вважається символом початку тієї війни, повідомляє Укрінформ. 

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua