"Вхідчини справлять у муніципальному будинку"

Олег ЧЕБАН
28 травня 2014

У Вінниці здали в експлуатацію третій муніципальний будинок, в якому 90 квартир збудовано у рамках міської програми і ще 50 було виділено для реалізації загальнодержавної програми здешевлення іпотечних житлових кредитів для придбання доступного житла. Під час урочистого вручення ключів новоселам подяками міської ради відзначено працівників департаменту капітального будівництва, підприємства-забудовника та партнерів.

Спорудження 140-квартирного будинку тривало майже два роки. Він десятиповерховий, має сучасне планування, утеплений. Усі помешкання — з індивідуальним опаленням, металопластиковими вікнами та заскленими кухонними лоджіями. На прибудинковій території облаштовано дитячий майданчик, а також передбачено місця для паркування.

— Упевнений, що в цьому будинку житимете комфортно, а ваші родини будуть щасливими, — зазначив керівник державного підприємства «Вінницьке інженерно-будівельне управління» Валерій Коробков.

Вартість квадратного метра у новобудові — одна з найнижчих у місті на первинному ринку житла. А за час дії міської програми зі зведення муніципального житла 344 родини отримали квартири за доступною ціною.

— Сьогодні у нас невеличкий ювілей, адже міську програму було започатковано п’ять років тому, коли ми зрозуміли, що держава не зможе надавати безкоштовно квартири. Ми не знаходимо інших економічних механізмів, щоб забезпечити житлом охочих, як тільки максимально здешевити його. Вважаю, що ми досить успішно працювали ці роки. На досягнутому не зупинятимемося, програма діятиме і надалі, — наголосив, звертаючись до новоселів, виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. Він повідомив, що незабаром розпочнеться проектування ще трьох муніципальних житлових будинків у мікрорайоні Тяжилів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua