"Віце-прем’єри визначилися з напрямами роботи"

9 грудня 2014

Уряд визначив питання, що належать до компетенції віце-прем’єр-міністрів. Зокрема до компетенції віце-прем’єр-міністра Валерія Вощевського належать питання функціонування транспортної інфраструктури й будівництва, поштового зв’язку, екології та природних ресурсів, а також широке коло питань, пов’язаних із Чорнобильською АЕС.

Віце-прем’єр-міністр — міністр культури В’ячеслав Кириленко відповідатиме за гуманітарні питання, зокрема культуру, освіту та науку, спорт і туризм, охорону здоров’я, питання соціальної політики. У його компетенції будуть питання соціального захисту осіб, які переміщуються з Луганської та Донецької областей у зв’язку з проведенням там Антитерористичної операції чи проживають у цих регіонах.

Питання регіональної політики, будівництва та житлової сфери, енергозбереження, інформаційної безпеки, регулювання земельних відносин належать до компетенції віце-прем’єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. Окрім цього, він відповідатиме за відновлення об’єктів промислової, соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем життєзабезпечення населених пунктів Донецької та Луганської областей, що зазнали пошкоджень внаслідок проведення Антитерористичної операції, а також за питання Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Також віце-прем’єр-міністри відповідатимуть за інші питання у відповідних напрямах діяльності, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua