"Від давнього «Слова…» до сьогодення"

Олександр ВЕРТІЛЬ
24 травня 2013

ДУХОВНІСТЬ. У Сумській загальноосвітній школі № 15 відкрився музей письменників Сумщини. Це перший подібний заклад на теренах Слобожанського краю і один з небагатьох в Україні. В ньому зібрані матеріали, що розповідають про історію красного письменства краю, починаючи від давньоруської перлини «Слово о полку Ігоревім» і закінчуючи творчістю нинішніх 23 авторів, об’єднаних в осередку обласної організації Національної спілки письменників України.

Як розповіла ініціатор створення музею директор школи Раїса Замятіна, починання вчителів і учнів активно підтримали в міському відділі освіти і науки та сумській організації НСПУ. Письменники передали для експозиції майже 50 книжок спілчан — поетів, прозаїків, публіцистів, гумористів, а також різні матеріали, що розповідають про історію і сьогодення організації.

Передбачається, що тут проводитимуть не лише екскурсії, а й відкриті уроки, «круглі столи», творчі звіти письменників, аби таким чином молоде покоління долучалося до духовних першооснов і витоків рідного краю.

Показово, що в стінах цієї школи це вже третій музей. Окрім письменницького, успішно працюють музеї матері та історії навчального закладу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua