На Донеччині розпочався вокально-хореографічний національний флешмоб «Від Карачуну до Говерли», під час якого талановиті діти прифронтового краю проїдуть залізницею від Костянтинівки до Івано-Франківська. У Потягу дружби в дорогу вирушають творчі колективи з Бахмута, Покровська,Слов’янська, Білозірського — неодноразові лауреати Всеукраїнського фестивалю «Зірки та зіроньки», які влаштують виступи на перонах вокзалів у Харкові, Полтаві, Львові та Івано-Франківську. Талановиті діти Донеччини стануть учасниками пісенно-патріотичного заходу біля гори Говерла та презентують власні творчі досягнення в концертній програмі в Народному домі Коломиї.

Подорож розпочалася зі станції Костянтинівка, а напередодні її учасники урочисто передали корзину квітів із написом «Вдячні за життя» до меморіалу загиблим українським бійцям на горі Карачун — знаковому місці боїв біля Слов’янська і Краматорська у 2014 році.

Організатор культурологічної акції — благодійна організація «Всеукраїнський благодійний фонд «Зірки та зіроньки» за грантової підтримки Українського культурного фонду Міністерства культури України. Під час реалізації проекту «Мистецтво єднає!» його учасники зможуть підтвердити, що культура і мистецтво об’єднують усіх дорослих і дітей від гори Карачун до гори Говерли. А ще допомагають дружити, розвивати власні здібності й таланти і вірити у краще майбутнє.

Під час національного флешмобу проведуть важливу й корисну ініціативу «Мистецькі волонтери-поштарі»: збиратимуть сувеніри, подарунки, листи, подяки та малюнки від дітей і дорослих з усієї України для воїнів, які перебувають на Донбасі в зоні проведення операції Об’єднаних сил.