"Від креативних ялинок віє позитивом "

Світлана ГАЛАУР
27 грудня 2014

Різнокольорові великі та маленькі ялинки з паперу, ниток, дерева, металу, продуктів харчування, предметів одягу та побуту вражають своєю неперевершеною красою і креативністю. Усе це — витвір рук і фантазії вихованців Харківської художньої школи мистецтв імені Рєпіна. Познайомитися з дитячими роботами, від яких так і віє позитивом, можна на виставці, яку організували перед новим роком у школі. 

— Нам дуже хотілося, щоб у цей непростий час діти відчули позитивні емоції, які завжди мають велике значення для людей творчих, — каже директор Харківської дитячої художньої школи мистецтв імені Рєпіна Олена Шевцова.

— Виявилося, що у них є багато креативних ідей, і за допомогою фантазії вони реалізували їх у цілком конкретні предмети і картини. Це було непросто, бо, наприклад, ялинки діти робили зі своїх матеріалів, що досить затратно, але це не стало перешкодою на шляху до прагнення виразити свої задумки.

За словами Олени Шевцової, на виставці представлено 105 кращих дитячих робіт за підсумками конкурсу, який проходив у школі до різдвяних і новорічних свят. Усього ж у конкурсі взяли участь понад 300 дітей.

Конкурс проводився за такими темами: малювання — «День святого Миколая», «Новорічний натюрморт», «Різдво», «Незвичайний Новий рік»; дизайн, прикладне мистецтво — «Креативна ялинка», «Ялинкова іграшка». Найбільш яскравим став конкурс на найкреативнішу ялинку. На виставці представлено близько 20 незвичайних виробів, які засвідчили про багату фантазію вихованців школи. Усіх переможців конкурсу, якими стали тринадцять юних рєпінців, нагородили дипломами та подарунками.

— Мені тут усе дуже подобається, — каже відвідувачка виставки десятирічна Анастасія. — А найбільше вражають ялинки. Я прийшла на виставку разом із мамою і братом, який навчається в художній школі мистецтв ось уже другий рік, подивитися, що вміють робити учні школи. Я ніколи не бачила таких дивовижних зелених красунь!

А ось мамі Анастасії сподобалося те, що ялинки мають аромат. Одні пахнуть справжньою хвоєю, інші — солодощами та прянощами. Коли дивишся на цю красу, хоч-не-хоч відчуваєш наближення свята. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua