БЮДЖЕТ. Парламент ухвалив зміни до Державного бюджету України на 2011 рік, збільшивши видатки на соціальні потреби, передає УКРІНФОРМ.

Так законом внесено такі зміни основних показників Загального фонду державного бюджету: збільшено доходи на 1 мільярд 315 мільйонів гривень; збільшено видатки на 1 мільярд 787,8 мільйонів гривень та зменшено надання кредитів на 472,8 мільйонів гривень.

Зокрема, збільшено обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям на 800,8 мільйонів гривень. Також збільшено обсяг додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів на 800 мільйонів гривень та збільшено обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремим категоріям громадян на 162 мільйони гривень.

Змінами до бюджету також передбачено збільшення видатків за бюджетною програмою «Обслуговування внутрішнього державного боргу» на 225 мільйонів гривень.

Передбачається також зменшення витрат за бюджетною програмою «Виконання державою гарантійних зобов’язань за позичальників, що отримали кредити під державні гарантії» на 472,8 мільйонів гривень та зменшення видатків за бюджетною програмою «Резервний фонд» на 200 мільйонів гривень.

Основним джерелом покриття додаткових видатків держбюджету у законі передбачено збільшення на 1 мільярд 315 мільйонів гривень прогнозу надходжень від податку на додану вартість і ввезення на територію України товарів, що є реалістичним показником.

Окрім того, законом передбачено додаткову дотацію на вирівнювання фінансової забезпеченості бюджету міста Києва у сумі 270 мільйонів гривень за рахунок перерозподілу окремих видатків державного бюджету.