Вінниця стала першим містом в Україні, де впроваджується нова суспільна ініціатива «Молодь. Наше слово», яку спільно започаткували Інститут демократії та соціального прогресу, Нова Соціал-Демократична Платформа у співпраці з регіональним представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні. Ця унікальна комунікативна платформа розроблена задля створення відкритого простору для обговорення та вирішення соціальних проблем молоді. В її рамках у Вінниці відбувся «круглий стіл», де про актуальні проблеми вели мову представники молодіжних організацій, органів виконавчої влади, профспілок та громадські активісти області.

Учасники заходу розповіли про шляхи розв’язання найактуальніших проблем молодіжного середовища, зокрема безробіття. Виступи відбувалися у форматі «7 тез — 7 слайдів —7 хвилин», що дало змогу залучити до обговорення якомога більше спікерів.

Метою ініціативи є створення відкритого майданчика для вироблення та обміну думок  в молодіжному середовищі та донесення їх до представників державних органів, відповідальних за розвиток молодіжної політики. Цього року організатори планують обговорити питання ще в кількох обласних центрах.