"Відновили Дошку пошани"

Олександр ВЕРТІЛЬ
16 серпня 2014

15 років тому в Шостці на Сумщині відновили такий вид стимулювання працівників, як Дошка пошани. Щороку за місяць до святкування річниці Незалежності України тут ушановують кращих із кращих — не лише окремих трудівників, а й колективи.

Відомо, що за радянських часів моральні стимули були в більшій пошані, ніж матеріальні винагороди. Однак працівники райради та РДА вдосконалили процедуру занесення світлин кращих працівників і колективів на Дошку пошани, долучивши до традиційного свідоцтва ще й грошові премії.

Як розповіла начальник організаційного відділу Шосткінської райради Вікторія Матлай, нещодавно комісія підсумувала 25 відповідних подань. А честь сфотографуватися випала трьом колективам — Богданівській амбулаторії загальної медицини, МТФ СФГ «Озон», Глазівській ЗОШ I—III ступенів і дев’яти трудівникам, які працюють на промислових підприємствах, у сільському та лісовому господарствах, закладах культури, освіти тощо.

Усі вони отримають свідоцтва та конверти з грошовими винагородами під час святкових заходів з нагоди дня Незалежності України, що відбудуться 22—24 серпня.

Кожному з дев’яти переможців вручать по 200 гривень, а колективам — від 500 до 1500 (залежно від кількості працюючих: до 20 осіб — 500, від 20 до 100 — 1000, понад 100 — 1500 гривень).

Дошку розмістили в приміщенні райради та РДА, де відбуваються прийоми громадян, проводять сесії, колегії, інші заходи, в яких беруть участь сотні поліщуків і які можуть побачити своїх героїв праці. Усього за півтора десятка років удостоєні честі бути занесеним на Дошку пошани 81 колектив та 231 трудівник поліського краю. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua