"Відновилося залізничне сполучення з Маріуполем"

Павло КУЩ
9 червня 2015

Після майже піврічної перерви до прифронтового Маріуполя прибув пасажирський потяг зі Львова: всупереч прогнозам деяких скептиків на станції відправлення всі місця у вагонах розкупили ще заздалегідь.

Залізничне сполучення між південним містом, на підступах до якого стовбичать значні сили незаконних збройних формувань, і центральною й західною частинами країни припинилося у січні після диверсії на одному із залізничних мостів. А нині завдяки неабияким зусиллям центральної та місцевої влади, народних депутатів і залізничників нарешті вдалося відновити зв'язок.

Першого дня в Маріуполі з оркестром зустрічали перший потяг із Києва, а невдовзі на перон ступили пасажири зі Львова. Як і раніше, поїзд до столиці з приморського міста вирушатиме щодня, а до міста Лева — через день.

Певна річ, жителі міста й тутешні залізничники схвально відреагували на цю важливу для Маріуполя подію і навіть написали вдячний лист на адресу керівників країни й Донеччини.

«Ми знаємо, що це питання могло й не вирішитися, якби не ваша принципова позиція і ті зусилля, яких ви доклали. Вам  вдячні всі маріупольці й великий колектив залізничного вокзалу! У нас знову є улюблена робота й упевненість у майбутньому, а в жителів міста — можливість користуватися улюбленими залізничними маршрутами», — йдеться у спільному зверненні.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua