"Відновив роботу Донецький інститут травматології та ортопедії"

Павло КУЩ
17 квiтня 2015

У місті Красний Лиман відновив свою роботу Донецький обласний науково-дослідний інститут травматології та ортопедії. Цей заклад після захоплення Донецька бойовиками незаконних збройних формувань змушений був шукати притулку на вільній від них території. Рішення про розташування інституту на базі Краснолиманської залізничної лікарні обласна влада прийняла ще наприкінці року і відтоді у приміщеннях робили ремонт та встановлювали спеціальне медичне обладнання. Нині тут почали приймати перших відвідувачів відділення дитячої травматології, мікрохірургії кисті та інші — лікувальні потужності інституту поки розраховано на 100 пацієнтів. Певний економічний і соціальний плюс отримав і безпосередньо Красний Лиман, адже в місті додатково створено 200 робочих місць і невдовзі їхня кількість збільшитися ще на сотню.

Донецький обласний науково-дослідний інститут травматології та ортопедії, який  працює  при  Донецькому медичному університеті ім. М. Горького, став першою на вільній від бойовиків території  краю  медичною  установою третього рівня, бо досі подібні заклади працювали виключно в обласному центрі.

Певна річ, зважаючи на реалії неоголошеної війни, фахівці інституту травматології відтепер надаватимуть допомогу не тільки мирним жителям Донеччини, а й українським бійцям. На цю особливість лікувального закладу зокрема звернув увагу голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко, який взяв участь у його урочистому відкритті.

Таку нову й актуальну специфіку підтвердив і директор установи професор Володимир Клімовицький. За його словами, фахівцям інституту нині потрібно зосередитися на розробці й пошуку нових методів лікування ран, отриманих від вибухів мін. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua