"Вихід на пенсію збільшує шанси захворіти на клінічну депресію на 40 відсотків"

30 травня 2013

ПОТЕНЦІАЛ ПЕНСІОНЕРІВ. Вихід на пенсію негативно впливає на психічне і фізичне здоров'я - такі висновки нового медичного дослідження.

Згідно з його висновками, опублікованими аналітичним центром Інститут економічних досліджень (IEA), вихід на пенсію викликає «різке погіршення здоров'я» в середній і довгій перспективі.

Дослідники інституту кажуть, що люди повинні працювати довше не лише з економічних причин, а й для того, щоби підтримувати добре здоров'я.

Британський уряд, як і уряди багатьох країн Європи, вже оголосив плани підвищити пенсійний вік.

У межах дослідження, здійсненого спільно з благодійною організацією Age Endeavour Fellowship, медики порівняли стан здоров'я пенсіонерів і людей, які продовжили працювати після досягнення пенсійного віку, враховуючи всі супровідні фактори.

Філіп Бут, директор дослідницьких програм в IEA, заявив, що уряд повинен піти далі і зменшити регулювання ринку робочої сили, дозволивши людям працювати довше.

«Працювати довше стане не просто економічною необхідністю, а й дозволить людям поліпшити здоров'я», - сказав пан Бут.

Едвард Датноу з організації Age Endeavour Fellowship каже, що в майбутньому не буде такого поняття, як нормальний пенсійний вік.

«Більше працедавців повинні замислитися над тим, як використати потенціал старших людей, а люди пенсійного віку повинні добре поміркувати, чи вихід на пенсію є для них найкращим варіантом», - додав директор благодійної організації, яка допомагає літнім людям.

Згідно з дослідженням, відразу після виходу на пенсію стан здоров'я дещо поліпшується, після чого починається значне погіршення.

Вихід на пенсію збільшує шанси захворіти на клінічну депресію на 40%, а ризик фізичних захворювань зростає на 60%

Наслідки однакові для чоловіків і жінок, а шанси захворіти зростають пропорційно до тривалості часу на пенсії.

BBC ua 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua