В Україну наприкінці жовтня прийшла справжня зима. Сьогодні Західну та частково Центральну Україну засипало першим снігом, а на Сході вночі було до мінус 7-12 градусів. Майже такою ж погода буде і на вихідних, а ночі будуть морозяними вже по всій Україні, передає ТСН.

У найближчу добу арктичне повітря охопить всю територію України, погоду визначатиме гребінь антициклону з півночі. Лише вночі Південь України ще залишиться під впливом атмосферного фронту, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Укргідрометцентр.

Очікується погода без опадів, лише вночі в карпатському регіоні невеликий сніг, у південній частині помірний мокрий сніг (у Криму з дощем). Місцями – ожеледиця та налипання мокрого снігу. На дорогах більшості західних, центральних і південних областей місцями ожеледиця.

Вітер північно-східний (у західних та північних областях з переходом на південно-східний), 7-12 м / с, у південній частині та Приазов'ї пориви 17-22 м/с, у Криму місцями 25-27 м/с.

Температура у ніч проти суботи, 25 жовтня, становити 4-9 морозу, на півночі Лівобережжя – до мінус 12-ти, на узбережжі морів до трьох морозу, а вдень – не більше плюс п'яти. На Закарпатті та в Криму вночі від одного градуса морозу до чотирьох тепла, а вдень - +6…+11.

У Києві сьогодні-завтра без опадів. Вітер північно-східний з переходом на південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі становитиме 4-6 градусів морозу, вдень – 2-4 градуси тепла.

У неділю, 26 жовтня, в Україні буде без опадів. Вітер північно-східний (у західних та північних областях - південно-східний), 7-12 м/с, у південній частині та Донецькій області місцями пориви 15-20 м/с, у Криму подекуди 25 м/с.