"Війна свят не знає"

Валерій МЕЛЬНИК
17 сiчня 2015

У них зокрема були вісім коліматорних та два оптичних приціли великої кратності. Їх отримають бійці 24-ї окремої механізованої бригади — колишньої уславленої Залізної мотострілецької дивізії.

«З ініціативою придбати їх виступив демобілізований лучанин Максим Жук. Хлопець звернувся до колег і запропонував зібрати кошти для закупівлі дороговартісного військового спеціалізованого обладнання для одного з підрозділів, в якому нині проходить службу один з працівників луцького підприємства «Модерн-Експо», — розповів прес-секретар благодійного фонду Ярослав Кухаренко. — Прохання про допомогу нам надходять мало не щодня. І ми постійно відправляємо необхідні речі для волинських військовослужбовців».

Разом з оптикою благодійники передали у східні регіони країни книжки та розмальовки для дітей Донбасу.

А напередодні Різдвяних свят благодійний фонд закупив систему відеоспостереження для бійців батальйону «Айдар» вартістю понад 30 тисяч гривень, а родині мобілізованого бійця зі Старовижівського району придбав два причепи дров.

«З початку діяльності наш фонд надав українським воїнам та військовим частинам допомогу на чотири мільйони гривень. Це стало можливим завдяки активній позиції волинян, які постійно жертвують на  потреби фонду, і великій фінансовій підтримці промислової еліти нашого краю. Через кілька днів після початку роботи фонду його учасники внесли понад чотири мільйони гривень благодійних внесків: по мільйону гривень перерахували «Камаз-Агро», «Модерн-Експо» та «Волиньзернопродукт», півмільйона — «Луцьксантехмонтаж №536», 300 тисяч — ПОСП імені Шевченка, а також по сто тисяч — «ЗахідАгробізнес», «П’ятидні». 100 тисяч гривень пожертвував на потреби фронту лучанин Володимир Цибульський, який очолює підприємство, власник якого у Швеції», — розповів Ярослав Кухаренко. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua